Det finns ingen övre åldersgräns i gamerkulturen

Spelbutik, Stockholm

Äldre herre promenerar runt i butiken, och får efter en stund hjälp av en ung anställd som frågar om han kan hjälpa till med något…

Äldre herre: ”Ja… Jag vill köpa ett spel, men är osäker på vad det behövs för prestanda i datorn för att spelet ska fungera bra.”

Anställd: ”Åh, är det till något barn eller barnbarn?”

Äldre herre: ”Nej, det är till mig själv. Ett av barnbarnen visade mig Twitch och berättade hur spelet fungerar, och i min ålder har man ganska mycket fritid så jag började titta på olika streams. Det var i somras, och nu är jag less på att bara se andra spela. Man kan ju inte bara sitta med Minecraft år efter år, det behövs nya utmaningar så hjärnan håller sig i form.”

De två har sedan en lång diskussion om spel, ålder och datorers prestanda, innan den äldre herren betalar för spelet, tackar för ett gott samtal och promenerar iväg. Just innan han lämnar butiken vänder han sig om och ropar: ”Jag kommer tillbaka när jag har blivit bättre än barnbarnet och behöver en ny utmaning!”

(Uppdaterad: Det ursprunliga tipset angav en speltitel som inte kan vara korrekt. Tipsaren bekräftar att titeln var påhittad då denne inte uppfattade vilket spel det handlade om, men konversationen i övrigt har vi kunnat verifiera som verklig.)

 

Detta är inlägg 14 av 100, i initiativet #blogg100. Se alla deltagare och upptäck nya bloggfavoriter i årets deltagarlista!