”Fyra enkelrum och en skamvrå, tack…”

Hotellobby, Östermalm, Stockholm

En sen måndagskväll möts ett sällskap bestående av fyra välklädda män i 30-40-årsåldern i en hotellobby. De verkar trötta efter vad som gissningsvis har varit en lång arbetsdag. De väntar på en femte person som anländer lite senare än de andra, och när denne väl kommer kan man ana en viss irritation.

Den försenade mannen (till de som väntat på honom): Ah, men här är ni ju, schysst att ni väntade in mig! Jag trodde att ni hade gått och lagt er för två timmar sedan.

Mannen möts av tystnad och sura miner, så han försöker muntra upp de andra: ”Men upp med hakorna nu, jag säger ju att ni är schyssta som väntade in mig”.

En annan man suckar djupt och bryter gruppens tystnad: ”Gå nu och fixa så att vi faktiskt får några rum att sova i, du vet, det du lovade att göra innan du släpade iväg din… Väninna… Till var i hela helvete ni än har varit och…”

Mannen tystnar, samlar sig och avslutar: ”…gjort anställningsintervjun…”

Den försenade mannen ser skräckslagen ut, mumlar fram en fumlig ursäkt och ett löfte om att bjuda gruppen på middag dagen därpå innan han går fram till den unga receptionisten som har hört ordväxlingen och desperat försöker hålla sig från att börja skratta…

(Tack till signaturen ”lobbyistjovisst” för tipset!)

(Felkopplat.se medverkar i utmaningen #Blogg100 som startar idag – 100 inlägg på 100 dagar. Var med du också!)

Detta är inlägg 1 av 100, i initiativet #blogg100. Se alla deltagare och upptäck nya bloggfavoriter i årets deltagarlista!